Dat heeft topman Elon Musk meegedeeld in reactie op een bericht van The Economist dat Tesla dit jaar nog 2,5 tot 3 miljard extra op zal moeten halen om de tent draaiende te houden. Of later dit jaar ook de nettocijfers weer zwart zullen zijn, heeft Musk voorlopig nog in het midden gelaten.

Hoewel Musk niet bepaald bekend staat om de betrouwbaarheid van zijn voorspellingen, zagen aandeelhouders in zijn opmerkingen toch weer voldoende reden om de koers van Tesla een flink stuk op te drijven. Wel is het zo dat Tesla in het laatste kwartaal van afgelopen jaar juist een recordverlies van 675 miljoen dollar had geschreven.

Verder heeft de Amerikaanse National Transportation Safety Board Tesla bevolen zich niet meer te bemoeien met het onderzoek naar een dodelijk ongeval met een Model X. Dat volgt op een voortijdig bericht van Tesla dat de schuld voor dat ongeval bij de automobilist zelf ligt. Tesla deelde later zelf mee dat het zich uit het onderzoek had teruggetrokken maar volgens voorzitter Robert Sumwalt van de NTSB lagen de zaken toch wat genuanceerder. Hij heeft dat naar eigen zeggen ook duidelijk gemaakt in een gespannen telefoongesprek met Musk. Het autobedrijf zelf zegt in een verklaring: "Tesla trekt zich terug omdat we dan geen informatie over de Autopilot openbaar mogen maken wat volgens ons van fundamentele negatieve invloed is op de veiligheid van het publiek."