Jaguar Land Rover schrapt 1.000 banen

Jaguar Land Rover gaat 1.000 banen bij haar Britse fabriek in Solihull schrappen. Dat is nodig om het hoofd te kunnen bieden aan de ‘Brexit-tegenwind’ en de onzekerheid die is ontstaan door alle discussies over dieselmotoren.

Jaguar Land Rover schrapt 1.000 banen

Voorlopig kan de inkrimping bereikt worden door het niet meer inschakelen van uitzendkrachten. Daarnaast wordt een aantal werknemers overgeplaatst naar een fabriek in Castle Bromwich.

Jaguar Land Rover verkocht in het eerste kwartaal op de belangrijke Britse thuismarkt een kwart minder auto’s dan vorig jaar. In Duitsland liepen de verkopen zelfs met 33 procent terug. Volgens de Britse tak van Tata Motors kijken veel automobilisten de kat uit de boom wat betreft de dieselproblematiek terwijl de Britten ook nog eens niet weten waar ze aan toe zijn door de naderende Brexit. "Om die reden passen we onze productieschema’s op enkele punten aan. We blijven echter tegelijk wel hoog-gekwalificeerde technici aanstellen vanwege de buitenproportionele investeringen in nieuwe technologie."

Jaguar Land Rover schrapt 1.000 banen - Automobielmanagement.nl

Jaguar Land Rover schrapt 1.000 banen

Jaguar Land Rover gaat 1.000 banen bij haar Britse fabriek in Solihull schrappen. Dat is nodig om het hoofd te kunnen bieden aan de ‘Brexit-tegenwind’ en de onzekerheid die is ontstaan door alle discussies over dieselmotoren.

Jaguar Land Rover schrapt 1.000 banen

Voorlopig kan de inkrimping bereikt worden door het niet meer inschakelen van uitzendkrachten. Daarnaast wordt een aantal werknemers overgeplaatst naar een fabriek in Castle Bromwich.

Jaguar Land Rover verkocht in het eerste kwartaal op de belangrijke Britse thuismarkt een kwart minder auto’s dan vorig jaar. In Duitsland liepen de verkopen zelfs met 33 procent terug. Volgens de Britse tak van Tata Motors kijken veel automobilisten de kat uit de boom wat betreft de dieselproblematiek terwijl de Britten ook nog eens niet weten waar ze aan toe zijn door de naderende Brexit. "Om die reden passen we onze productieschema’s op enkele punten aan. We blijven echter tegelijk wel hoog-gekwalificeerde technici aanstellen vanwege de buitenproportionele investeringen in nieuwe technologie."