Die ultrasnelladers komen in Newcastle. Elektrische auto’s die voor hoge laadvermogens geschikt zijn, kunnen in 10 minuten zo’n 200 km actieradius bijladen op deze stations. Vorige maand werd een dergelijke paal onthuld in Nederland.

De tender werd georganiseerd door de North East Combined Authority (NECA) en Newcastle University. Met die laatste partij gaat Fastned samenwerken om beter inzicht te krijgen in het effect van laden op het elektriciteitsnetwerk. Ook zal de rol van elektrische auto’s en batterij-opslag in toekomstige slimme elektriciteitsnetten onderzocht worden. Fastned zal samen met NECA onderzoek doen naar verdienmodellen voor laadinfrastructuur in de regio.

Fastned heeft de ambitie om de komende drie jaar een fors aantal snellaadstations te bouwen in het Verenigd Koninkrijk. In 2017 won Fastned al een tender van Transport for London (TfL) om snellaadstations te bouwen en exploiteren in en rondom Londen. Het Europese netwerk van Fastned bedraagt inmiddels 67 stations.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding