In februari werd de fabriek in Freemont, Californië, ook al een paar dagen op non-actief gesteld om dezelfde reden maar dat is kennelijk niet voldoende gebleken. "Deze stop komt overeen met die in februari en heeft geen invloed op de productiedoelen van onze onderneming," aldus een verklaring van Tesla. "Deze perioden worden gebruikt om de automatisering te verbeteren en de bottlenecks systematisch aan te pakken teneinde de productie-aantallen te verhogen. Dit is niet ongebruikelijk maar gebeurt juist tamelijk vaak bij het opvoeren van producties."

Tesla haalde eind eerste kwartaal de 2.000 Model 3’s per week, nog net niet de eerder beloofde 2.500. Het voorlopige doel blijft dat tegen eind juni opgevoerd te hebben tot 5.000 per week. De productie van de Model S en Model X wordt niet beïnvloed door de nieuwe ‘shutdown’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding