"We nemen meldingen van gevaar op de werkvloer en beschuldigingen over het niet voldoende melden van werk-gerelateerde ongevallen en ziekten zéér serieus en houden daarom een open inspectie bij de fabriek van Tesla in Freemont," zegt een woordvoerder van de Division of Occupational Safety and Health. Werkgevers in Californië moeten elk arbeidsongeval melden op een zogenaamd Log 300 formulier terwijl ernstiger problemen ook binnen acht uur aan de arbeidsinspectie doorgegeven dienen te worden. Die inspectie controleert nu alle Log 300 meldingen bij Tesla, legt de woordvoerder uit.

Ernstige ongevallen 

Het Center for Investigative Reporting’s Reveal onthulde eerder dat Tesla ernstige ongevallen helemaal niet door zou geven. Werknemers van Tesla hebben daar al eerder over geklaagd en stellen ook stelselmatig dat de arbeidsomstandigheden in de fabriek veel te wensen overlaten. Tesla sloeg echter terug in een blog waarin het spreekt over ‘een ideologisch gemotiveerde aanval door een extremistische organisatie die rechtstreeks werkt met aanhangers van de vakbonden om een gecalculeerde desinformatie campagne tegen Tesla te creëren.’