Daimler begint te lonken naar Volvo

Daimler zou best eens motoren kunnen gaan leveren aan Volvo Cars. Ook denkt het Duitse bedrijf er over een aandelenbelang in de Zweedse autofabrikant te nemen. Dat stelt het Duitse Manager Magazin. “Dit is pure speculatie waarop we geen commentaar geven,” zegt een woordvoerder.

De toenadering zou volgen op de ‘overval’ op Daimler door eigenaar Li Shufu van Geely. Hij kocht voor negen miljard dollar een belang van zo’n tien procent in het Duitse bedrijf. Li deed dat op de beurs nadat een eerder officiële toenaderingspoging niets had opgeleverd. Maar de Chinese multimiljardair is ook al jaren eigenaar van Volvo Cars en heeft al eerder laten doorschemeren dat hij binnen zijn portefeuille graag meer samenwerking ziet.

Elektrische auto’s 

Daimler zelf denkt ook hardop over samenwerking met Geely zelf, met name waar het gaat om de ontwikkeling en bouw van elektrische auto’s. Bovendien wordt er regelmatig op gespeculeerd dat Li de vrachtwagendivisie van Daimler en Volvo Trucks, waarin hij ook een belang kocht, eveneens nader tot elkaar wil brengen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Daimler begint te lonken naar Volvo - Automobielmanagement.nl

Daimler begint te lonken naar Volvo

Daimler zou best eens motoren kunnen gaan leveren aan Volvo Cars. Ook denkt het Duitse bedrijf er over een aandelenbelang in de Zweedse autofabrikant te nemen. Dat stelt het Duitse Manager Magazin. “Dit is pure speculatie waarop we geen commentaar geven,” zegt een woordvoerder.

De toenadering zou volgen op de ‘overval’ op Daimler door eigenaar Li Shufu van Geely. Hij kocht voor negen miljard dollar een belang van zo’n tien procent in het Duitse bedrijf. Li deed dat op de beurs nadat een eerder officiële toenaderingspoging niets had opgeleverd. Maar de Chinese multimiljardair is ook al jaren eigenaar van Volvo Cars en heeft al eerder laten doorschemeren dat hij binnen zijn portefeuille graag meer samenwerking ziet.

Elektrische auto’s 

Daimler zelf denkt ook hardop over samenwerking met Geely zelf, met name waar het gaat om de ontwikkeling en bouw van elektrische auto’s. Bovendien wordt er regelmatig op gespeculeerd dat Li de vrachtwagendivisie van Daimler en Volvo Trucks, waarin hij ook een belang kocht, eveneens nader tot elkaar wil brengen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding