De aanhouding volgt op de verdere invallen eerder deze maand bij een aantal vestigingen van Porsche en ook van Audi dat de dieselmotoren voor Porsche-auto’s levert. De officier van justitie deelde toen al mee enkele individuen specifiek in het vizier te hebben waaronder een lid van de directie, een andere hoge manager en een medewerker die inmiddels niet meer voor Porsche maar voor Audi werkt.

Ontkennen

Porsche ging bij dieselgate tot nu toe redelijk vrijuit maar justitie gaat er nu kennelijk van uit dat de leiding van dat bedrijf willens en wetens motoren met sjoemelsoftware in haar auto’s heeft laten monteren. Directeur Oliver Blume blijft echter alle betrokkenheid ontkennen: "Porsche ontwikkelt of bouwt geen enkele dieselmotor of dieselsoftware. Justitie stelt dat de drie verdachten en Porsche wisten dat er illegale software was geïnstalleerd in de motoren. Wij verwerpen die beschuldiging en zullen ons uiterste best doen om duidelijkheid te verschaffen in deze zaak," schrijft hij in een email aan zijn personeel.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding