BMW snijdt fors in budget autoshow Frankfurt

BMW zal bij de IAA Frankfurt volgend jaar veel minder prominent aanwezig zijn dan bij de vorige edities. Het Duitse autobedrijf trekt hooguit zes miljoen euro uit terwijl het budget voor de stand en de activiteiten daar omheen normaal rond de 25 miljoen euro ligt.

BMW snijdt fors in budget autoshow Frankfurt

De stand zelf wordt daardoor teruggebracht van zo’n 3.500 vierkante meter naar rond de 1.000 vierkante meter. Dat betekent in ieder geval dat BMW er veel minder nieuwe modellen kan laten zien dan in vorige jaren. BMW wil liever sterker aanwezig zijn op meer op technologie gerichte shows als de CES in Las Vegas en het Mobile World Congress in Barcelona maar ook op auto-evenementen in China, de grootste automarkt ter wereld. Het vrijkomende budget zal ook voor die andere activiteiten worden ingezet. BMW deelde eerder ook al mee dat het afziet van deelname aan de Amerikaanse autoshow in Detroit.

BMW snijdt fors in budget autoshow Frankfurt - Automobielmanagement.nl

BMW snijdt fors in budget autoshow Frankfurt

BMW zal bij de IAA Frankfurt volgend jaar veel minder prominent aanwezig zijn dan bij de vorige edities. Het Duitse autobedrijf trekt hooguit zes miljoen euro uit terwijl het budget voor de stand en de activiteiten daar omheen normaal rond de 25 miljoen euro ligt.

BMW snijdt fors in budget autoshow Frankfurt

De stand zelf wordt daardoor teruggebracht van zo’n 3.500 vierkante meter naar rond de 1.000 vierkante meter. Dat betekent in ieder geval dat BMW er veel minder nieuwe modellen kan laten zien dan in vorige jaren. BMW wil liever sterker aanwezig zijn op meer op technologie gerichte shows als de CES in Las Vegas en het Mobile World Congress in Barcelona maar ook op auto-evenementen in China, de grootste automarkt ter wereld. Het vrijkomende budget zal ook voor die andere activiteiten worden ingezet. BMW deelde eerder ook al mee dat het afziet van deelname aan de Amerikaanse autoshow in Detroit.