Britse diesel-occasion wél meer waard

De gemiddelde verkoopprijs voor een tweedehands dieselauto lag in Groot-Brittannië de afgelopen maand met omgerekend 14.650 euro zes procent hoger dan een jaar eerder.

De Britse occasionmarkt vertoont daarmee duidelijk een ander beeld dan bijvoorbeeld die in Duitsland waar dieseloccasions tientallen procenten in waarde zijn gedaald. Wel is het zo dat de prijsstijging voor een inruil benzinewagen in Groot-Brittannië met tien procent nog wat hoger uitvalt dan die voor diesels, zo blijkt uit de index van Auto Trader.

Huiverig

"Deze data wijzen er op dat de markt nog altijd weerbarstig blijft. Sinds het begin van dit jaar is de prijsstijging voor zowel diesels als benzine echter wel duidelijk aan het afzwakken," zegt directeur retail Karolina Edwards-Smajda. "Veel mensen zijn huiverig om een diesel te kopen maar realiseren zich niet dat moderne Euro 6 technologie aanzienlijk zuiniger en vaak ook milieuvriendelijker is dan benzine."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Britse diesel-occasion wél meer waard - Automobielmanagement.nl

Britse diesel-occasion wél meer waard

De gemiddelde verkoopprijs voor een tweedehands dieselauto lag in Groot-Brittannië de afgelopen maand met omgerekend 14.650 euro zes procent hoger dan een jaar eerder.

De Britse occasionmarkt vertoont daarmee duidelijk een ander beeld dan bijvoorbeeld die in Duitsland waar dieseloccasions tientallen procenten in waarde zijn gedaald. Wel is het zo dat de prijsstijging voor een inruil benzinewagen in Groot-Brittannië met tien procent nog wat hoger uitvalt dan die voor diesels, zo blijkt uit de index van Auto Trader.

Huiverig

"Deze data wijzen er op dat de markt nog altijd weerbarstig blijft. Sinds het begin van dit jaar is de prijsstijging voor zowel diesels als benzine echter wel duidelijk aan het afzwakken," zegt directeur retail Karolina Edwards-Smajda. "Veel mensen zijn huiverig om een diesel te kopen maar realiseren zich niet dat moderne Euro 6 technologie aanzienlijk zuiniger en vaak ook milieuvriendelijker is dan benzine."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding