Ook Nissan schrapt banen in Engeland

Nissan gaat enkele honderden banen schrappen in haar grote fabriek in het Noord-Engelse Sunderland.

Ook Nissan schrapt banen in Engeland

Nissan UK wil geen aantallen noemen maar stelt wel dat het in gesprek is met het personeel en dat banenverlies op vrijwillige basis zal worden ingevuld. Volgens Britse bronnen praat Nissan vooral met mensen die al lang bij de fabriek werken wat zou betekenen dat er gedacht wordt aan een soort vervroegde pensionering.

Zwaar getroffen 

Eerder al werd bekend dat Jaguar Land Rover bij haar Britse fabrieken zo’n duizend arbeidsplaatsen schrapt terwijl Michelin een bandenfabriek in het Noord-Ierse Ballymena sluit waarmee 900 banen verdwijnen. De Britse auto-industrie is zwaar getroffen door het instorten van de autoverkopen op de binnenlandse markt. In het eerste kwartaal werden daar ruim 12 procent minder auto’s verkocht dan een jaar geleden. Nissan deed het nog een stuk slechter want dat zag de Britse afzet dalen met 35 procent. Bovendien begint nu ook de automarkt in de rest van Europa tekenen van zwakte te vertonen, met in maart een plotselinge daling met ruim vijf procent. Nissan verwacht overigens wel dat het de productie in Sunderland in 2019 weer op zal kunnen voeren maar moet nu maatregelen nemen om de tijdelijke dip op te vangen.

Ook Nissan schrapt banen in Engeland - Automobielmanagement.nl

Ook Nissan schrapt banen in Engeland

Nissan gaat enkele honderden banen schrappen in haar grote fabriek in het Noord-Engelse Sunderland.

Ook Nissan schrapt banen in Engeland

Nissan UK wil geen aantallen noemen maar stelt wel dat het in gesprek is met het personeel en dat banenverlies op vrijwillige basis zal worden ingevuld. Volgens Britse bronnen praat Nissan vooral met mensen die al lang bij de fabriek werken wat zou betekenen dat er gedacht wordt aan een soort vervroegde pensionering.

Zwaar getroffen 

Eerder al werd bekend dat Jaguar Land Rover bij haar Britse fabrieken zo’n duizend arbeidsplaatsen schrapt terwijl Michelin een bandenfabriek in het Noord-Ierse Ballymena sluit waarmee 900 banen verdwijnen. De Britse auto-industrie is zwaar getroffen door het instorten van de autoverkopen op de binnenlandse markt. In het eerste kwartaal werden daar ruim 12 procent minder auto’s verkocht dan een jaar geleden. Nissan deed het nog een stuk slechter want dat zag de Britse afzet dalen met 35 procent. Bovendien begint nu ook de automarkt in de rest van Europa tekenen van zwakte te vertonen, met in maart een plotselinge daling met ruim vijf procent. Nissan verwacht overigens wel dat het de productie in Sunderland in 2019 weer op zal kunnen voeren maar moet nu maatregelen nemen om de tijdelijke dip op te vangen.