Ford schrapt groot aantal modellen

Ford gaat in Noord-Amerika een groot aantal modellen waaronder de Fiesta, de Fusion en de Taurus schrappen. Wat sedans betreft blijven alleen de Mustang en de nieuwe Focus Active Crossover nog bestaan. Ford gaat zich voortaan alleen nog concentreren op light trucks, bestel- en vrachtwagens. Of dat ook gevolgen heeft voor Ford in Europa is nog niet bekend gemaakt.

Ford schrapt groot aantal modellen

CEO Jim Hackett wil ‘een winnende portefeuille opbouwen en zich concentreren op producten en markten waar Ford kan winnen,’ aldus het bericht over het eerste kwartaal. "Tegen 2020 zal bijna 90 procent van het aanbod in Noord-Amerika bestaan uit trucks, bestel- en vrachtwagens. Gezien de dalende consumentenvraag en winstgevendheid van de producten zal de onderneming niet investeren in nieuwe generaties van de traditionele Ford sedans voor Noord-Amerika. De komende paar jaar wordt de portefeuille omgevormd naar twee auto’s, de best-lopende Mustang en de geheel nieuwe Focus Active cross-over." Een groot aantal van de overblijvende modellen komt ook beschikbaar met een hybride-elektrische aandrijving. Ford kijkt verder naar ‘voertuigen die de beste kenmerken van een personenauto en een bestelwagen combineren’, zoals een grotere hoogte, meer ruimte en meer flexibiliteit.

Eerste kwartaal 

Ford kon in het eerste kwartaal de omzet met bijna drie miljard dollar opvoeren naar 42 miljard dollar. De nettowinst kwam met 1,7 miljard dollar negen procent hoger uit. in Europa sloeg het verlies van 90 miljoen dollar van een jaar geleden om in een winst van 119 miljoen nu. De omzet ging hier met 18 procent omhoog naar 8,9 miljard dollar door hogere verkoopprijzen en gunstige wisselkoersen. Ford kon in Europa haar marktaandeel ook met 0,4 procentpunt opvoeren naar 7,6 procent.

Ford schrapt groot aantal modellen - Automobielmanagement.nl

Ford schrapt groot aantal modellen

Ford gaat in Noord-Amerika een groot aantal modellen waaronder de Fiesta, de Fusion en de Taurus schrappen. Wat sedans betreft blijven alleen de Mustang en de nieuwe Focus Active Crossover nog bestaan. Ford gaat zich voortaan alleen nog concentreren op light trucks, bestel- en vrachtwagens. Of dat ook gevolgen heeft voor Ford in Europa is nog niet bekend gemaakt.

Ford schrapt groot aantal modellen

CEO Jim Hackett wil ‘een winnende portefeuille opbouwen en zich concentreren op producten en markten waar Ford kan winnen,’ aldus het bericht over het eerste kwartaal. "Tegen 2020 zal bijna 90 procent van het aanbod in Noord-Amerika bestaan uit trucks, bestel- en vrachtwagens. Gezien de dalende consumentenvraag en winstgevendheid van de producten zal de onderneming niet investeren in nieuwe generaties van de traditionele Ford sedans voor Noord-Amerika. De komende paar jaar wordt de portefeuille omgevormd naar twee auto’s, de best-lopende Mustang en de geheel nieuwe Focus Active cross-over." Een groot aantal van de overblijvende modellen komt ook beschikbaar met een hybride-elektrische aandrijving. Ford kijkt verder naar ‘voertuigen die de beste kenmerken van een personenauto en een bestelwagen combineren’, zoals een grotere hoogte, meer ruimte en meer flexibiliteit.

Eerste kwartaal 

Ford kon in het eerste kwartaal de omzet met bijna drie miljard dollar opvoeren naar 42 miljard dollar. De nettowinst kwam met 1,7 miljard dollar negen procent hoger uit. in Europa sloeg het verlies van 90 miljoen dollar van een jaar geleden om in een winst van 119 miljoen nu. De omzet ging hier met 18 procent omhoog naar 8,9 miljard dollar door hogere verkoopprijzen en gunstige wisselkoersen. Ford kon in Europa haar marktaandeel ook met 0,4 procentpunt opvoeren naar 7,6 procent.