GM-baas Barra neemt $ 22 miljoen mee naar huis

Bestuursvoorzitter en CEO Mary Barra van General Motors heeft vorig jaar 21,96 miljoen dollar ontvangen aan salaris en andere vergoedingen. Dat is weliswaar 2,8 procent minder dan in 2016 maar daarmee is Barra nog altijd wel de best betaalde baas van de Amerikaanse Big Three.

Verder streek Karl-Thomas Neumann, de vorig jaar afgetreden baas van General Motors’ Europese dochterbedrijf Opel/Vauxhall, 6,8 miljoen dollar op waarvan 916.936 dollar als basissalaris.
Barra staat ook nog op de lijst voor 168.085 dollar wegens de kosten van een privévliegtuig en 12.597 dollar voor beveiliging. De tweede man bij GM, president Dan Ammann, komt uit op 9,3 miljoen. Mark Fields, die eveneens halverwege vorig jaar werd gewipt als CEO van Ford, komt in totaal uit op 21 miljoen dollar. Zijn opvolger Jim Hackett, die al bij Ford werkte toen hij tot topman werd bevorderd, haalt 16,73 miljoen dollar. Sergio Marchionne van Fiat Chrysler Automobiles bungelt op deze lijst wat onderaan met 12 miljoen dollar. Daar komt echter wel een paar miljoen aan aandelenopties bij die bij GM en Ford wel worden meegeteld in het totaalplaatje maar bij FCA niet.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

GM-baas Barra neemt $ 22 miljoen mee naar huis - Automobielmanagement.nl

GM-baas Barra neemt $ 22 miljoen mee naar huis

Bestuursvoorzitter en CEO Mary Barra van General Motors heeft vorig jaar 21,96 miljoen dollar ontvangen aan salaris en andere vergoedingen. Dat is weliswaar 2,8 procent minder dan in 2016 maar daarmee is Barra nog altijd wel de best betaalde baas van de Amerikaanse Big Three.

Verder streek Karl-Thomas Neumann, de vorig jaar afgetreden baas van General Motors’ Europese dochterbedrijf Opel/Vauxhall, 6,8 miljoen dollar op waarvan 916.936 dollar als basissalaris.
Barra staat ook nog op de lijst voor 168.085 dollar wegens de kosten van een privévliegtuig en 12.597 dollar voor beveiliging. De tweede man bij GM, president Dan Ammann, komt uit op 9,3 miljoen. Mark Fields, die eveneens halverwege vorig jaar werd gewipt als CEO van Ford, komt in totaal uit op 21 miljoen dollar. Zijn opvolger Jim Hackett, die al bij Ford werkte toen hij tot topman werd bevorderd, haalt 16,73 miljoen dollar. Sergio Marchionne van Fiat Chrysler Automobiles bungelt op deze lijst wat onderaan met 12 miljoen dollar. Daar komt echter wel een paar miljoen aan aandelenopties bij die bij GM en Ford wel worden meegeteld in het totaalplaatje maar bij FCA niet.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding