Met een paar clicken, een selfie en een afschrift van het rijbewijs is in een maximaal kwartiertje de verhuur voor korte of langere termijn te regelen, belooft Renault. De komende tijd wordt een pilot gehouden bij een vestiging van IKEA aan de rand van Parijs waar Renault een paar elektrische ZOE’s alsmede Trafic of Kangoo bestelwagens stationeert. Als die proef ook technisch goed verloopt, dan wordt het project uitgerold over alle 32 vestigingen van IKEA in Frankrijk. Tegen die tijd is een vloot van ruim 300 auto’s beschikbaar.  

Verhuurpunten

Omgekeerd kunnen mensen die met een grotere auto naar de meubelgigant willen die via Renault Mobility ook regelen bij een verhuurpunt in hun eigen buurt. "Renault en IKEA verenigen zo de krachten om het leven van hun klanten makkelijker te maken. Met deze samenwerking toont Renault zijn capaciteit om te innoveren bij de deelmobiliteit in het stedelijke milieu," stelt Renault France.