‘VW-groep kan miljarden besparen’

De Volkswagen Groep kan miljarden besparen als er meer wordt samengewerkt tussen de twaalf verschillende merken.

'VW-groep kan miljarden besparen'

"De ontwikkelingsafdelingen werken naast elkaar aan nieuwe verbrandingsmotoren en batterijtechnologie. We ontwikkelen zaken vaak dubbel of drie keer zonder dat dat nodig is. Er moet veel meer synergie tussen de merken komen," zegt Bernd Osterloh, de machtige voorzitter van de Ondernemingsraad die ook een zetel heeft in de Raad van Bestuur, in een interview met Handelsblatt. Hij schat dat de potentiële besparingen aardig in de richting van de tien miljard kunnen lopen. Osterloh vindt dat dergelijke synergievoordelen onder de onlangs afgetreden topman Matthias Müller niet te realiseren waren. Over de nieuwe CEO Herbert Diess is hij meer te spreken: "Met zijn drie jaar bij het merk Volkswagen kent hij de onderneming. Hij is echter vrijer om beslissingen te nemen dan zijn voorgangers."

‘VW-groep kan miljarden besparen’ - Automobielmanagement.nl

‘VW-groep kan miljarden besparen’

De Volkswagen Groep kan miljarden besparen als er meer wordt samengewerkt tussen de twaalf verschillende merken.

'VW-groep kan miljarden besparen'

"De ontwikkelingsafdelingen werken naast elkaar aan nieuwe verbrandingsmotoren en batterijtechnologie. We ontwikkelen zaken vaak dubbel of drie keer zonder dat dat nodig is. Er moet veel meer synergie tussen de merken komen," zegt Bernd Osterloh, de machtige voorzitter van de Ondernemingsraad die ook een zetel heeft in de Raad van Bestuur, in een interview met Handelsblatt. Hij schat dat de potentiële besparingen aardig in de richting van de tien miljard kunnen lopen. Osterloh vindt dat dergelijke synergievoordelen onder de onlangs afgetreden topman Matthias Müller niet te realiseren waren. Over de nieuwe CEO Herbert Diess is hij meer te spreken: "Met zijn drie jaar bij het merk Volkswagen kent hij de onderneming. Hij is echter vrijer om beslissingen te nemen dan zijn voorgangers."