‘Opel laat te veel jongeren vertrekken’

Opel laat te veel jongeren met een afvloeiingsregeling vertrekken. De door eigenaar PSA gewenste vermindering van het aantal werknemers moet veel meer gericht zijn op vervroegd pensioen en deeltijd voor ouderen, vindt de ondernemingsraad.

Die personeelsvertegenwoordiging heeft daarom al enkele tientallen voorstellen voor een regeling voor jongere werknemers afgewezen. "Die medewerkers blijven daarmee voorlopig gewoon bij Opel in dienst," aldus de OR. 

Gunstige regelingen

Veel jongeren happen gretig toe op de gunstige regelingen die PSA na de overname van Opel aanbiedt. In sommige gevallen kan daar een totaal bedrag van 275.000 euro mee gemoeid zijn terwijl PSA ook nog eens 20.000 euro uitbetaald voor wie zo snel mogelijk vertrekt. Die regelingen zijn vooral interessant nu het door de toenemende krapte op de Duitse arbeidsmarkt weinig moeite kost om een nieuwe baan te vinden. "Al die mooie beloften leiden echter tot veel onrust op de werkvloer," zegt een woordvoerder van de OR.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

‘Opel laat te veel jongeren vertrekken’ - Automobielmanagement.nl

‘Opel laat te veel jongeren vertrekken’

Opel laat te veel jongeren met een afvloeiingsregeling vertrekken. De door eigenaar PSA gewenste vermindering van het aantal werknemers moet veel meer gericht zijn op vervroegd pensioen en deeltijd voor ouderen, vindt de ondernemingsraad.

Die personeelsvertegenwoordiging heeft daarom al enkele tientallen voorstellen voor een regeling voor jongere werknemers afgewezen. "Die medewerkers blijven daarmee voorlopig gewoon bij Opel in dienst," aldus de OR. 

Gunstige regelingen

Veel jongeren happen gretig toe op de gunstige regelingen die PSA na de overname van Opel aanbiedt. In sommige gevallen kan daar een totaal bedrag van 275.000 euro mee gemoeid zijn terwijl PSA ook nog eens 20.000 euro uitbetaald voor wie zo snel mogelijk vertrekt. Die regelingen zijn vooral interessant nu het door de toenemende krapte op de Duitse arbeidsmarkt weinig moeite kost om een nieuwe baan te vinden. "Al die mooie beloften leiden echter tot veel onrust op de werkvloer," zegt een woordvoerder van de OR.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding