CEO Elon Musk wuift de toenemende zorgen over de toekomst van zijn bedrijf nog altijd weg maar is wel voorzichtiger aan het worden. "Het wordt hoog tijd dat we winst gaan maken. Het is natuurlijk zo dat je geen echt bedrijf bent zolang je niet winstgevend bent. Daar richten we ons dan ook nu op. Het is redelijk waarschijnlijk dat we in het derde kwartaal een positieve kasstroom kunnen realiseren," aldus Musk tijdens een vaak gespannen informatie-uitwisseling met analisten. "De vragen zijn zo droog, they’re killing me," aldus een geïrriteerde Musk. Hij herhaalde nog eens dat Tesla dit jaar geen nieuw kapitaal hoeft op te halen. Zijn uitlatingen leidden er desalniettemin toe dat de koers van Tesla op Wall Street weer eens vijf procent inzakte.  

Productieproblemen 

Wat Model 3 betreft werd het doel om eind maart 2.500 auto’s per week te maken niet gehaald. Wel werden er in de drie eerste weken van april steeds 2.200 Model 3’en afgeleverd. Tesla stelt dat de problemen met de accu’s, die tot nu toe steeds de bottleneck vormden, nu zijn opgelost. Om de productie verder te stroomlijnen worden de banden ook dit kwartaal enkele keren stilgelegd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding