Dat meldt de financiële persdienst Bloomberg. Een officiële aankondiging is deze of de volgende maand al te verwachten, hoewel het ministerie van financiën dat tot nu toe niet bevestigen wil.

In China zijn vorig jaar 1,22 miljoen personenauto’s ingevoerd op een totale markt van 28,9 miljoen exemplaren. Een verlaging van de invoerrechten zou alle autofabrikanten van buiten China sterk in de kaart spelen. Op dit moment zijn auto’s als Mercedes-Benz, BMW, Cadillac of Lexus door de heffing nog altijd veel duurder dan Chinese concurrenten die echter wel snel een inhaalslag maken als het om kwaliteit gaat. Met de maatregel zou Beijing de dreigende handelsoorlog met president Donald Trump wat willen kalmeren. Eerder al liet China weten dat ook de eis dat buitenlandse fabrikanten een verplichte joint-venture moeten sluiten met een Chinees bedrijf en daar ook maximaal 50 procent van mogen bezitten fasegewijs wordt afgeschaft.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding