Advocaten van het moederbedrijf van Mercedes-Benz hebben lang geprobeerd te voorkomen dat justitie juridische documenten die bij invallen bij Daimler in mei vorig jaar in beslag zijn genomen mag lezen. Volgens de advocaten gaat het om ‘vertrouwelijke informatie tussen de advocaten en de leiding van een onderneming’. Maar een Duitse rechtbank heeft nu uitgesproken dat de justitiële autoriteiten in Stuttgart rustig hun gang kunnen gaan. Dat is vooral zorgwekkend omdat bij de inval ook de kantoren zijn doorzocht van het Amerikaanse advocatenkantoor Gibson, Dunn & Crutcher dat namens de leiding van Daimler al sinds eind 2015 een intern onderzoek uitvoert naar eventueel gesjoemel. Juist bij dat onderzoek zijn allerlei documenten tevoorschijn gekomen die belastend kunnen zijn voor Daimler en de bedrijfsleiding en die nu dus ook in handen zijn van justitie. Wordt vervolgd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding