Nissan volgt daarmee het voorbeeld van Toyota dat in maart een soortgelijke stap aankondigde.
Het bericht werd eerst onthuld door de Japanse nationale omroep NHK en pas na geruime tijd door Nissan zelf bevestigd. Anders dan bij Toyota is er geen duidelijk tijdschema. Het nieuws leidt er wel toe dat de onrust bij de grote Nissanfabriek in het Engelse Sunderland nog verder is toegenomen. Daar worden dit jaar al enkele honderden banen geschrapt omdat Nissan de productie wil aanpassen aan de gedaalde vraag. Maar een uitfasering van diesel zou nog harder aankomen omdat op dit moment één op de vier in Sunderland gebouwde Nissans zo’n aandrijving heeft. De Nissan fabriek in Noord-Engeland biedt momenteel nog werk aan zo’n 7.000 mensen terwijl er ook duizenden werken bij toeleveranciers in de directe omgeving.