PSA denkt daarbij aan auto’s zoals de Kwid waarmee concurrent Renault redelijk veel succes heeft. Om wat te verbloemen dat het om low-cost auto’s gaat, spreekt het Franse bedrijf liever van ‘smart cars’.

CEO Carlos Tavares heeft vorige maand tijdens een bezoek in India zelf de afspraken gemaakt met Tata Consultancy Services. Dat adviesbureau behoort uiteindelijk tot hetzelfde moederconcern als Tata Motors dat bekend is van de Nano maar ook eigenaar is van Jaguar Land Rover. "India wordt het centrale punt voor de ontwikkeling en productie van onze toekomstige familie aan smart cars. Het doel is om een productieprijs te realiseren die twee keer lager ligt dan in Frankrijk. We nemen daar echter wel de tijd voor," aldus Tavares in een toelichting tijdens de aandeelhoudersvergadering van PSA. Hij sluit overigens niet uit dat zijn onderneming nog andere partners voor het project zoekt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding