Volvo gaat naar de beurs

Volvo Cars gaat waarschijnlijk nog dit jaar zelfstandig naar de beurs.

De Chinese eigenaar Zhejiang Geely Holding Co heeft volgens welingelichte bronnen een reeks internationale banken ingeschakeld om te adviseren over zo’n Initial Public Offering of IPO. Geely zou er van uitgaan dat Volvo Cars in totaal tussen de 16 en 30 miljard dollar waard is. De Chinezen hebben al verschillende malen met Volvo over de beursgang gesproken, zowel in Stockholm als in China zelf.

Noodlijdend 

CEO Hakan Samuelsson zei in maart al dat het verkopen van aandelen één van de opties is waar eigenaar Li Shufu van Geely over zal moeten beslissen. Geely kocht Volvo in 2010 van Ford en heeft van het toen noodlijdende bedrijf weer een succesvolle speler op de internationale automarkt weten te maken. Volvo Cars heeft net weer meegedeeld dat het in april met 53.635 exemplaren ruim 12 procent meer auto’s verkocht dan een jaar geleden. Over de eerste vier maanden staat de teller nu zelfs 13,6 procent hoger. Volvo doet het vooral goed in China met een groei van 38 procent en in de Verenigde Staten waar het tussen januari en april 22 procent meer auto’s verkocht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Volvo gaat naar de beurs - Automobielmanagement.nl

Volvo gaat naar de beurs

Volvo Cars gaat waarschijnlijk nog dit jaar zelfstandig naar de beurs.

De Chinese eigenaar Zhejiang Geely Holding Co heeft volgens welingelichte bronnen een reeks internationale banken ingeschakeld om te adviseren over zo’n Initial Public Offering of IPO. Geely zou er van uitgaan dat Volvo Cars in totaal tussen de 16 en 30 miljard dollar waard is. De Chinezen hebben al verschillende malen met Volvo over de beursgang gesproken, zowel in Stockholm als in China zelf.

Noodlijdend 

CEO Hakan Samuelsson zei in maart al dat het verkopen van aandelen één van de opties is waar eigenaar Li Shufu van Geely over zal moeten beslissen. Geely kocht Volvo in 2010 van Ford en heeft van het toen noodlijdende bedrijf weer een succesvolle speler op de internationale automarkt weten te maken. Volvo Cars heeft net weer meegedeeld dat het in april met 53.635 exemplaren ruim 12 procent meer auto’s verkocht dan een jaar geleden. Over de eerste vier maanden staat de teller nu zelfs 13,6 procent hoger. Volvo doet het vooral goed in China met een groei van 38 procent en in de Verenigde Staten waar het tussen januari en april 22 procent meer auto’s verkocht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding