Lamborghini van Paus afgehamerd op 715.000 euro (filmpje)

De Lamborghini Huracán LP580-2 die de autofabrikant in november schonk aan Paus Franciscus heeft op een veiling van RM Sotheby’s in Monaco 715.000 euro opgebracht.

Die prijs (inclusief toeslagen voor het veilinghuis komt dat op €809.375) ligt daarmee dik drie keer zo hoog als de ‘normale’ verkoopprijs van de Italiaanse supercar. De paus schenkt dat geld aan een aantal liefdadigheidsdoelen waaronder de herbouw van enkele dorpen in Irak.

De spierwitte auto was voorzien van strepen in Vaticaans geel maar was verder gelijk aan een standaardmodel, voor zover je daar bij dit soort auto’s van kunt spreken. Er zit een 5.2 liter V10 motor in die goed is voor 572 pk. Wel was het voertuig bij de overdracht door de Paus persoonlijk gezegend wat de waarde van het voertuig op de veiling – kennelijk – aanzienlijk opvoerde. Wie de uiteindelijke koper is, is tot nu toe niet bekend geworden.

Bekijk onderstaand het filmpje vanaf 6:40.
 

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Lamborghini van Paus afgehamerd op 715.000 euro (filmpje) - Automobielmanagement.nl

Lamborghini van Paus afgehamerd op 715.000 euro (filmpje)

De Lamborghini Huracán LP580-2 die de autofabrikant in november schonk aan Paus Franciscus heeft op een veiling van RM Sotheby’s in Monaco 715.000 euro opgebracht.

Die prijs (inclusief toeslagen voor het veilinghuis komt dat op €809.375) ligt daarmee dik drie keer zo hoog als de ‘normale’ verkoopprijs van de Italiaanse supercar. De paus schenkt dat geld aan een aantal liefdadigheidsdoelen waaronder de herbouw van enkele dorpen in Irak.

De spierwitte auto was voorzien van strepen in Vaticaans geel maar was verder gelijk aan een standaardmodel, voor zover je daar bij dit soort auto’s van kunt spreken. Er zit een 5.2 liter V10 motor in die goed is voor 572 pk. Wel was het voertuig bij de overdracht door de Paus persoonlijk gezegend wat de waarde van het voertuig op de veiling – kennelijk – aanzienlijk opvoerde. Wie de uiteindelijke koper is, is tot nu toe niet bekend geworden.

Bekijk onderstaand het filmpje vanaf 6:40.
 

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding