Toyota haalt omzet VW Groep net niet

Toyota Motor Corp heeft in het boekjaar 2017/18 tot eind maart een omzet behaald van 29,4 miljard yen, dat is omgerekend 227 miljard euro. Toyota blijft daarmee ook wat omzet betreft nét achter op de Volkswagen Groep want dat meldde over kalenderjaar 2017 een omzet van 230,7 miljard euro.

De nettowinst kwam bij het Japanse bedrijf uit op 19 miljard euro terwijl de brutomarge met een vol procentpunt werd opgetrokken naar 8,2 procent. Toyota verkocht als groep 10,4 miljoen auto’s vergeleken bij de 10,7 miljoen van de Duitse concurrent. In Japan en ook in Noord-Amerika liepen de verkopen terug maar in Europa wist Toyota wat meer auto’s te verkopen.

Lagere resultaten 

Voor het lopende boekjaar rekent Toyota overigens op wat lagere resultaten, mede door het effect van de duurdere yen en hogere kosten voor grondstoffen en ontwikkeling en onderzoek. Ook denken de Japanners door ontwikkelingen op enkele belangrijke automarkten wat minder auto’s te kunnen verkopen dan in het afgelopen boekjaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Toyota haalt omzet VW Groep net niet - Automobielmanagement.nl

Toyota haalt omzet VW Groep net niet

Toyota Motor Corp heeft in het boekjaar 2017/18 tot eind maart een omzet behaald van 29,4 miljard yen, dat is omgerekend 227 miljard euro. Toyota blijft daarmee ook wat omzet betreft nét achter op de Volkswagen Groep want dat meldde over kalenderjaar 2017 een omzet van 230,7 miljard euro.

De nettowinst kwam bij het Japanse bedrijf uit op 19 miljard euro terwijl de brutomarge met een vol procentpunt werd opgetrokken naar 8,2 procent. Toyota verkocht als groep 10,4 miljoen auto’s vergeleken bij de 10,7 miljoen van de Duitse concurrent. In Japan en ook in Noord-Amerika liepen de verkopen terug maar in Europa wist Toyota wat meer auto’s te verkopen.

Lagere resultaten 

Voor het lopende boekjaar rekent Toyota overigens op wat lagere resultaten, mede door het effect van de duurdere yen en hogere kosten voor grondstoffen en ontwikkeling en onderzoek. Ook denken de Japanners door ontwikkelingen op enkele belangrijke automarkten wat minder auto’s te kunnen verkopen dan in het afgelopen boekjaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding