Apollo Tyres voert omzet flink op

Apollo Tyres, het Indiase moederbedrijf van Vredestein, heeft in het boekjaar tot eind maart een omzet geboekt van omgerekend bijna 1,95 miljard euro, dat is 12 procent meer dan een jaar eerder.

De nettowinst kwam uit op bijna 96 miljoen euro waarbij Apollo niet meedeelt hoeveel die winst een jaar eerder bedroeg. In het laatste kwartaal van het boekjaar nam de omzet met 22 procent toe naar 504,7 miljoen euro terwijl de nettowinst in die periode met 32 miljoen euro 10 procent hoger uitkwam. Van die omzet komt ongeveer een derde uit Europa, de rest hoofdzakelijk uit India.

Zowel bij Vredestein in Europa als in India versnelde de groei in de eerste drie maanden van 2018. In Europa was dat te danken aan personenauto’s, in India meer aan banden voor vrachtwagens.

Bestuursvoorzitter Onkar S. Kanwar spreekt van indrukwekkende prestaties: "Elk van onze activiteiten ziet een gezonde volumegroei in de productsegmenten. Het tekort aan de belangrijkste grondstof en de hogere kosten voor op olie gebaseerde ruwe materialen vormden een uitdaging. De grondstoffenprijzen zijn in het boekjaar meer dan 10 procent gestegen. Die kostendruk zal waarschijnlijk doorgaan, wat een druk op onze marges zet. Maar gezien de capaciteitsuitbreiding in India en Europa voorzien we toch een gezonde groei van de omzet."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Apollo Tyres voert omzet flink op - Automobielmanagement.nl

Apollo Tyres voert omzet flink op

Apollo Tyres, het Indiase moederbedrijf van Vredestein, heeft in het boekjaar tot eind maart een omzet geboekt van omgerekend bijna 1,95 miljard euro, dat is 12 procent meer dan een jaar eerder.

De nettowinst kwam uit op bijna 96 miljoen euro waarbij Apollo niet meedeelt hoeveel die winst een jaar eerder bedroeg. In het laatste kwartaal van het boekjaar nam de omzet met 22 procent toe naar 504,7 miljoen euro terwijl de nettowinst in die periode met 32 miljoen euro 10 procent hoger uitkwam. Van die omzet komt ongeveer een derde uit Europa, de rest hoofdzakelijk uit India.

Zowel bij Vredestein in Europa als in India versnelde de groei in de eerste drie maanden van 2018. In Europa was dat te danken aan personenauto’s, in India meer aan banden voor vrachtwagens.

Bestuursvoorzitter Onkar S. Kanwar spreekt van indrukwekkende prestaties: "Elk van onze activiteiten ziet een gezonde volumegroei in de productsegmenten. Het tekort aan de belangrijkste grondstof en de hogere kosten voor op olie gebaseerde ruwe materialen vormden een uitdaging. De grondstoffenprijzen zijn in het boekjaar meer dan 10 procent gestegen. Die kostendruk zal waarschijnlijk doorgaan, wat een druk op onze marges zet. Maar gezien de capaciteitsuitbreiding in India en Europa voorzien we toch een gezonde groei van de omzet."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding