Hoge boete dreigt voor Geely-baas Li Shufu

Eigenaar Li Shufu van de Chinese auto-onderneming Geely dreigt een miljoenenboete te krijgen van de Duitse toezichthouder op de financiële markten omdat zijn aandelenbelang in Daimler niet op tijd is gemeld.

Shufu heeft dit voorjaar via de beurs een belang van 9,7 procent in Daimler opgebouwd nadat een vriendelijke toenaderingspoging niets opleverde. Het belang ligt ruim boven de grens waarop een openbare melding verplicht is. Dat gebeurde inderdaad op 23 februari maar dat was volgens de dienst met de fraaie naam Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht ofwel Bafin een dag te laat. Volgens een woordvoerster kunnen personen bij een dergelijke overtreding van de wet op waardepapieren een boete tot twee miljoen dollar krijgen. Daar zal Li zich overigens weinig zorgen over maken want als eigenaar van Geely is hij multimiljardair. Na de ‘overval’ van Li op Daimler heeft de Duitse regering wel aangekondigd de wetgeving rond de meldingsplicht verder aan te trekken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Hoge boete dreigt voor Geely-baas Li Shufu - Automobielmanagement.nl

Hoge boete dreigt voor Geely-baas Li Shufu

Eigenaar Li Shufu van de Chinese auto-onderneming Geely dreigt een miljoenenboete te krijgen van de Duitse toezichthouder op de financiële markten omdat zijn aandelenbelang in Daimler niet op tijd is gemeld.

Shufu heeft dit voorjaar via de beurs een belang van 9,7 procent in Daimler opgebouwd nadat een vriendelijke toenaderingspoging niets opleverde. Het belang ligt ruim boven de grens waarop een openbare melding verplicht is. Dat gebeurde inderdaad op 23 februari maar dat was volgens de dienst met de fraaie naam Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht ofwel Bafin een dag te laat. Volgens een woordvoerster kunnen personen bij een dergelijke overtreding van de wet op waardepapieren een boete tot twee miljoen dollar krijgen. Daar zal Li zich overigens weinig zorgen over maken want als eigenaar van Geely is hij multimiljardair. Na de ‘overval’ van Li op Daimler heeft de Duitse regering wel aangekondigd de wetgeving rond de meldingsplicht verder aan te trekken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding