Leegloop bij Autosalon Parijs

Opel, Volkswagen, Ford, Mazda, Infiniti, Mitsubishi en Nissan. De lijst van autofabrikanten die afzeggen voor de Autosalon van Parijs ofwel de ‘Mondial de l’Automobile’ wordt steeds langer.

Leegloop bij Autosalon Parijs

De komst van Mini is nog niet zeker terwijl FCA met Fiat, Alfa Romeo of Jeep nog geen besluit heeft genomen. Alle reden voor de Franse website autoactu.com om te spreken van ‘een vernietigend domino-effect’.

Opel deelde eerder deze week mee weg te blijven van de belangrijkste autotentoonstelling in het land van moederbedrijf PSA. De directie in Duitsland vindt dat er momenteel niet voldoende nieuwe modellen zijn om goed voor de dag te kunnen komen. Dat werd een dag later gevolgd door Volkswagen dat evenmin acte de présence zal geven. "Wij evalueren voortdurend onze deelname aan de internationale autoshows op basis van de scenario’s en de lancering van nieuwe producten. Aan de hand daarvan heeft Volkswagen besloten niet naar het Mondiaal te komen en te kiezen voor specifieke evenementen voor haar producten," aldus een verklaring.

De zustermerken binnen de Volkswagen Groep Audi, Porsche, Skoda en Seat zullen wel aan het Franse evenement deelnemen. Verder hebben ook Mercedes-Benz, Smart, Jaguar, Land Rover, Hyundai, Kia, Honda, Toyota, Lexus en Suzuki hun deelname bevestigd. Overigens heeft ook een groot aantal merken al afgehaakt voor de Autoshow van Detroit, de grootste van de VS. De organisatoren daarvan overwegen nu het evenement te verplaatsen van januari naar oktober.

Leegloop bij Autosalon Parijs - Automobielmanagement.nl

Leegloop bij Autosalon Parijs

Opel, Volkswagen, Ford, Mazda, Infiniti, Mitsubishi en Nissan. De lijst van autofabrikanten die afzeggen voor de Autosalon van Parijs ofwel de ‘Mondial de l’Automobile’ wordt steeds langer.

Leegloop bij Autosalon Parijs

De komst van Mini is nog niet zeker terwijl FCA met Fiat, Alfa Romeo of Jeep nog geen besluit heeft genomen. Alle reden voor de Franse website autoactu.com om te spreken van ‘een vernietigend domino-effect’.

Opel deelde eerder deze week mee weg te blijven van de belangrijkste autotentoonstelling in het land van moederbedrijf PSA. De directie in Duitsland vindt dat er momenteel niet voldoende nieuwe modellen zijn om goed voor de dag te kunnen komen. Dat werd een dag later gevolgd door Volkswagen dat evenmin acte de présence zal geven. "Wij evalueren voortdurend onze deelname aan de internationale autoshows op basis van de scenario’s en de lancering van nieuwe producten. Aan de hand daarvan heeft Volkswagen besloten niet naar het Mondiaal te komen en te kiezen voor specifieke evenementen voor haar producten," aldus een verklaring.

De zustermerken binnen de Volkswagen Groep Audi, Porsche, Skoda en Seat zullen wel aan het Franse evenement deelnemen. Verder hebben ook Mercedes-Benz, Smart, Jaguar, Land Rover, Hyundai, Kia, Honda, Toyota, Lexus en Suzuki hun deelname bevestigd. Overigens heeft ook een groot aantal merken al afgehaakt voor de Autoshow van Detroit, de grootste van de VS. De organisatoren daarvan overwegen nu het evenement te verplaatsen van januari naar oktober.