Dat wordt een unieke gebeurtenis want de twee Carlossen hebben elkaar nauwelijks gezien of gesproken sinds Tavares vertrok bij Renault omdat Ghosn geen plaats wilde maken. Carlos T. werd vervolgens topman van de grote concurrenten Peugeot en Citroën.

"De ‘presidenten’ van de grootste ondernemingen in de Franse autosector zullen aan de bijeenkomst deelnemen," heeft het ministerie laten weten. Voor de vergadering zal ook een groepsfoto worden gemaakt. Aan het nieuwe strategische comité voor de autowereld wordt ook deelgenomen door de Franse fabrikanten van vrachtwagens en bussen alsmede door de zogenaamde laag 1 toeleveranciers en een groot aantal ‘onderaannemers’ zoals leveranciers van metalen of plastic componenten en van elektronica. De sector zelf omvat volgens het ministerie zo’n 4.000 bedrijven met een gezamenlijke omzet van 155 miljard euro en rond de 400.000 werknemers. "Hoewel het licht momenteel op groen staat, wordt de auto-industrie toch geconfronteerd met grote verstoringen zoals de komst van de elektrische motor uit milieu-overwegingen en de gevolgen van de connected car."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding