In die fabriek in de Elzas ten zuiden van Saarbrücken wordt momenteel al de Smart geproduceerd. Daimler gaat er nu rond een half miljard euro investeren in nieuwe hallen en apparatuur voor de komst van de EQ, heeft CEO Dieter Zetsche meegedeeld na een persoonlijk onderhoud met president Emmanuel Macron.

Buiten  Duitsland

Het besluit betekent dat het kernmerk Mercedes voor het eerst in meer dan 100 jaar buiten Duitsland wordt gebouwd. Hoeveel arbeidsplaatsen er in Hambach bij komen is nog niet meegedeeld. Op die moment biedt de fabriek werk aan niet meer dan 800 man. De productie is vorig jaar ook teruggelopen van 100.000 naar 80.000 exemplaren door de voortdurende inzakkende vraag naar de Smart. Die auto is overigens vanaf 2020 alleen nog maar met elektrische aandrijving en niet meer met een benzinemotor verkrijgbaar.