Weekblad Forbes vroeg marktonderzoeker Statista 30.000 werkers bij bedrijven met minstens 1.000 arbeidsplaatsen te vragen hoe waarschijnlijk het zou zijn dat ze hun werkgevers zouden aanbevelen bij anderen. Daarnaast mochten ze ook enkele bedrijven buiten hun eigen baas noemen als goede werkgevers. Michelin kwam uit die onderzoeken als beste uit de bus terwijl het een jaar geleden nog op een 34e plaats eindigde. Het Franse bedrijf scoort vooral goed wat betreft sociaal werkgeverschap met veel aandacht voor de opleiding van jonge collega’s en een duidelijke loopbaanplanning.

Google 

Het bandenbedrijf versloeg met de nummer 1 notering puur-Amerikaanse ondernemingen als Google en supermarkt CostCo terwijl het bovendien het enige niet-Amerikaanse bedrijf in de Top Tien was.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding