China verlaagt heffing op invoer van auto’s

China verlaagt de invoerheffing op auto’s uit het buitenland per 1 juli van 25 naar 15 procent. De heffing op buitenlandse auto-onderdelen gaat naar 6 procent. De verlagingen maken deel uit van de afspraken die de regering in Beijing heeft gemaakt met de VS in een poging om een dreigende handelsoorlog af te wenden.

Analisten wijzen er wel op dat de verlaging feitelijk weinig voorstelt omdat net 4 procent van de 28,9 miljoen vorig jaar aan Chinezen verkochte auto’s uit het buitenland afkomstig was. Desalniettemin gingen de koersen van de fabrikanten van duurdere auto’s als Daimler, BMW, JLR-eigenaar Tata Motors maar ook Tesla flink omhoog na het bekend worden van het nieuws. Ook Porsche is blij met het bericht. "Kopers van een Porsche kunnen nu nog beter profiteren van de beste prijs en ook kiezen voor meer gepersonaliseerde opties."

De Chinese regering heeft al eerder aangekondigd dat het ook de eisen voor buitenlandse autobedrijven gaat versoepelen. Momenteel moeten die verplicht samenwerken met een Chinese partner waarbij ze ook minder dan 50 procent van de joint-venture mogen bezitten. Die regel zal stapsgewijs worden afgebouwd, te beginnen met leveranciers van vrachtwagens.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

China verlaagt heffing op invoer van auto’s - Automobielmanagement.nl

China verlaagt heffing op invoer van auto’s

China verlaagt de invoerheffing op auto’s uit het buitenland per 1 juli van 25 naar 15 procent. De heffing op buitenlandse auto-onderdelen gaat naar 6 procent. De verlagingen maken deel uit van de afspraken die de regering in Beijing heeft gemaakt met de VS in een poging om een dreigende handelsoorlog af te wenden.

Analisten wijzen er wel op dat de verlaging feitelijk weinig voorstelt omdat net 4 procent van de 28,9 miljoen vorig jaar aan Chinezen verkochte auto’s uit het buitenland afkomstig was. Desalniettemin gingen de koersen van de fabrikanten van duurdere auto’s als Daimler, BMW, JLR-eigenaar Tata Motors maar ook Tesla flink omhoog na het bekend worden van het nieuws. Ook Porsche is blij met het bericht. "Kopers van een Porsche kunnen nu nog beter profiteren van de beste prijs en ook kiezen voor meer gepersonaliseerde opties."

De Chinese regering heeft al eerder aangekondigd dat het ook de eisen voor buitenlandse autobedrijven gaat versoepelen. Momenteel moeten die verplicht samenwerken met een Chinese partner waarbij ze ook minder dan 50 procent van de joint-venture mogen bezitten. Die regel zal stapsgewijs worden afgebouwd, te beginnen met leveranciers van vrachtwagens.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding