Ford voert productie in Roemenië op

Ford gaat een tweede model bouwen in haar fabriek in het Roemeense Craiova waar momenteel de kleine SUV ‘Ecosport’ van de band rolt.

Ford zal 200 miljoen euro in de fabriek investeren en ook 1.500 extra werknemers aantrekken. Welk model Ford in Roemenië wil gaan bouwen en wanneer dat moet beginnen, is nog niet bekend gemaakt.
CEO Steven Armstrong van Ford Europe onderstreept dat het besluit ‘een bewijs is van de operationele flexibiliteit van deze fabriek.’ Hij voegt daar echter wel aan toe dat de overheid de infrastructuur en logistiek rond de vestigingsplaats snel moet verbeteren. "Dat is noodzakelijk om de concurrentiepositie op peil te houden. Als we daar vertraging bij ondervinden, dan zal dat de activiteiten van Ford en haar leveranciers om een hogere volume aan auto’s weg te werken aanzienlijk bemoeilijken," staat in een verklaring van Ford Europe.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Ford voert productie in Roemenië op - Automobielmanagement.nl

Ford voert productie in Roemenië op

Ford gaat een tweede model bouwen in haar fabriek in het Roemeense Craiova waar momenteel de kleine SUV ‘Ecosport’ van de band rolt.

Ford zal 200 miljoen euro in de fabriek investeren en ook 1.500 extra werknemers aantrekken. Welk model Ford in Roemenië wil gaan bouwen en wanneer dat moet beginnen, is nog niet bekend gemaakt.
CEO Steven Armstrong van Ford Europe onderstreept dat het besluit ‘een bewijs is van de operationele flexibiliteit van deze fabriek.’ Hij voegt daar echter wel aan toe dat de overheid de infrastructuur en logistiek rond de vestigingsplaats snel moet verbeteren. "Dat is noodzakelijk om de concurrentiepositie op peil te houden. Als we daar vertraging bij ondervinden, dan zal dat de activiteiten van Ford en haar leveranciers om een hogere volume aan auto’s weg te werken aanzienlijk bemoeilijken," staat in een verklaring van Ford Europe.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding