Jaguar Land Rover ziet marge flink inzakken

Jaguar Land Rover heeft in het boekjaar tot eind maart 2018 een omzet gedraaid van omgerekend 29,4 miljard euro, dat is zes procent meer dan in de voorafgaande periode.

De winst voor belastingen kwam uit op ruim 1,7 miljard euro waarbij JLR niet meedeelt hoe veel die winst een jaar eerder bedroeg. Wel wordt gemeld dat de winstmarge is gedaald van 5,9 procent naar 3,8 procent. Dat komt mede doordat de Britse autobouwer weer bijna 4,8 miljard euro investeerde in nieuwe auto’s en technologie.

Jaguar en Land Rover verkochten in deze twaalf maanden samen 614.309 automobielen, een toename met 1,7 procent op jaarbasis. Die verkopen stonden vooral onder druk door de slechte gang van zaken in Groot-Brittannië zelf en in de rest van Europa ‘door de onzekerheid bij de consument over dieselauto’s, Brexit en de belastingen op auto’s’.

"Ondanks externe tegenwind weerspiegelen deze resultaten de onderliggende kracht van Jaguar Land Rover," denkt CEO dr Ralf Speth. "De verkopen hebben een nieuwe hoogte bereikt. Een sterke vraag op overzeese markten heeft de uitdagende omstandigheden in Groot-Brittannië en andere delen van Europa gecompenseerd. Bij het tienjarig bestaan als onderdeel van Tata is de focus gericht op het vormgeven van onze toekomst. We blijven boven-proportioneel investeren in nieuwe auto’s, fabrieken en volgende-generatie autotechnologie."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Jaguar Land Rover ziet marge flink inzakken - Automobielmanagement.nl

Jaguar Land Rover ziet marge flink inzakken

Jaguar Land Rover heeft in het boekjaar tot eind maart 2018 een omzet gedraaid van omgerekend 29,4 miljard euro, dat is zes procent meer dan in de voorafgaande periode.

De winst voor belastingen kwam uit op ruim 1,7 miljard euro waarbij JLR niet meedeelt hoe veel die winst een jaar eerder bedroeg. Wel wordt gemeld dat de winstmarge is gedaald van 5,9 procent naar 3,8 procent. Dat komt mede doordat de Britse autobouwer weer bijna 4,8 miljard euro investeerde in nieuwe auto’s en technologie.

Jaguar en Land Rover verkochten in deze twaalf maanden samen 614.309 automobielen, een toename met 1,7 procent op jaarbasis. Die verkopen stonden vooral onder druk door de slechte gang van zaken in Groot-Brittannië zelf en in de rest van Europa ‘door de onzekerheid bij de consument over dieselauto’s, Brexit en de belastingen op auto’s’.

"Ondanks externe tegenwind weerspiegelen deze resultaten de onderliggende kracht van Jaguar Land Rover," denkt CEO dr Ralf Speth. "De verkopen hebben een nieuwe hoogte bereikt. Een sterke vraag op overzeese markten heeft de uitdagende omstandigheden in Groot-Brittannië en andere delen van Europa gecompenseerd. Bij het tienjarig bestaan als onderdeel van Tata is de focus gericht op het vormgeven van onze toekomst. We blijven boven-proportioneel investeren in nieuwe auto’s, fabrieken en volgende-generatie autotechnologie."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding