Siemens stapt in mega-fabriek EV-batterijen

Siemens gaat 10 miljoen investeren in Northvolt, het door twee ex-Tesla managers opgerichte bedrijf dat een giga-fabriek voor batterijen voor elektrische auto’s gaat bouwen in Zweden.

Eerder al stapten Scania en een andere engineeringsreus ABB in het project. Bovendien haalde Northvolt recent 68 miljoen dollar binnen van een Europees innovatiefonds voor energieprojecten.
Northvolt is inmiddels met de voorbereidende werkzaamheden voor de fabriek begonnen. De eerste fase krijgt een productiecapaciteit van 125 MWh per jaar maar dat moet snel worden opgevoerd naar 8 GWh per jaar. Als de fabriek volgens plan in 2023 klaar is, dan moet er voor 32 GWh per jaar aan batterijen geleverd kunnen worden. Met die capaciteit wordt het de grootste li-ion batterijenfabriek in Europa en vrijwel even groot als de giga-fabriek van Tesla in Nevada waar de initiatiefnemers van Northvolt ook aan hebben meegewerkt. Siemens heeft meegedeeld dat het niet alleen de ontwikkeling en bouw steunt maar te zijner tijd ook batterijen denkt af te nemen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Siemens stapt in mega-fabriek EV-batterijen - Automobielmanagement.nl

Siemens stapt in mega-fabriek EV-batterijen

Siemens gaat 10 miljoen investeren in Northvolt, het door twee ex-Tesla managers opgerichte bedrijf dat een giga-fabriek voor batterijen voor elektrische auto’s gaat bouwen in Zweden.

Eerder al stapten Scania en een andere engineeringsreus ABB in het project. Bovendien haalde Northvolt recent 68 miljoen dollar binnen van een Europees innovatiefonds voor energieprojecten.
Northvolt is inmiddels met de voorbereidende werkzaamheden voor de fabriek begonnen. De eerste fase krijgt een productiecapaciteit van 125 MWh per jaar maar dat moet snel worden opgevoerd naar 8 GWh per jaar. Als de fabriek volgens plan in 2023 klaar is, dan moet er voor 32 GWh per jaar aan batterijen geleverd kunnen worden. Met die capaciteit wordt het de grootste li-ion batterijenfabriek in Europa en vrijwel even groot als de giga-fabriek van Tesla in Nevada waar de initiatiefnemers van Northvolt ook aan hebben meegewerkt. Siemens heeft meegedeeld dat het niet alleen de ontwikkeling en bouw steunt maar te zijner tijd ook batterijen denkt af te nemen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding