Dit zei Blume onlangs tegen de Duitse pers. Vooral in steden is de wens bij jongeren om een auto te bezitten weliswaar klein. "Maar ook die jongeren worden ouder en daaruit kunnen hun wensen veranderen."

Tegelijkertijd kan men ook bij Porsche niet om de realiteit heen van autodelen en andere concepten, maar die worden juist gezien als mogelijkheid om nieuwe klanten te werven. "We weten nog niet hoe die bedrijfsmodellen zich ontwikkelen, maar ook wij experimenteren volop en houden ons er intensief mee bezig."

Zo kunnen Porsche liefhebbers in de VS momenteel al tegen een vast tarief per maand in hun favoriete model rijden. Het kan een interessante aanvulling zijn op het aanbod richting de klant, maar alleen kleinschalig en in een beperkt aantal situaties. Anders is het niet typisch Porsche, concludeert Blume.