Nissan levert 100.000e LEAF in Europa

Nissan meldt de overhandiging van de 100.000e LEAF in Europa. Een mijlpaal die het merk beschouwt als een belangrijke overwinning voor elektrische mobiliteit.

Mede dankzij de verkoopresultaten van de nieuwe en vorige generatie LEAF in Europa, is het model uitgegroeid tot de bestverkochte elektrische auto ter wereld aldus Nissan. Momenteel wordt er volgens het merk elke tien minuten een LEAF verkocht.

Gareth Dunsmore, Electric Vehicle Director bij Nissan Europe: "Voor ons is het geen verrassing dat de Nissan LEAF de populairste elektrische auto ter wereld is. Wij zijn al veel langer bezig met een elektrisch aangedreven volumemodel dan welk ander merk dan ook en hebben het in minder dan tien jaar voor elkaar gekregen om een 100 procent elektrisch voertuig voor de massa te creëren."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Nissan levert 100.000e LEAF in Europa - Automobielmanagement.nl

Nissan levert 100.000e LEAF in Europa

Nissan meldt de overhandiging van de 100.000e LEAF in Europa. Een mijlpaal die het merk beschouwt als een belangrijke overwinning voor elektrische mobiliteit.

Mede dankzij de verkoopresultaten van de nieuwe en vorige generatie LEAF in Europa, is het model uitgegroeid tot de bestverkochte elektrische auto ter wereld aldus Nissan. Momenteel wordt er volgens het merk elke tien minuten een LEAF verkocht.

Gareth Dunsmore, Electric Vehicle Director bij Nissan Europe: "Voor ons is het geen verrassing dat de Nissan LEAF de populairste elektrische auto ter wereld is. Wij zijn al veel langer bezig met een elektrisch aangedreven volumemodel dan welk ander merk dan ook en hebben het in minder dan tien jaar voor elkaar gekregen om een 100 procent elektrisch voertuig voor de massa te creëren."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding