Tesla Model 3 nu op schema

Tesla produceert momenteel 500 Model 3’s per dag ofwel 3.500 per week. Het eerder gestelde doel om er eind van deze maand 5.000 per week uit te draaien zal dan ook worden gehaald.

Dat heeft CEO Elon Musk gezegd tijdens de aandeelhoudersvergadering. De productie van het nieuwe model snel opvoeren is echter wel ‘een hel’ geweest, zowel voor Musk zelf als voor zijn personeel. "Dit waren de meest martelende en helse paar maanden die ik ooit heb meegemaakt. En ook voor heel veel andere mensen bij Tesla. Maar ik denk dat we er nu bijna zijn." Hij kondigde verder aan dat de goedkopere Model 3, waar de meeste 450.000 gegadigden op wachten, pas begin volgend jaar volop in productie komt. "Dat betekent dat ze dus nog wat langer moeten wachten.”

De vergadering verwierp verder voorstellen om Musk te vervangen als bestuursvoorzitter en alleen nog CEO te laten zijn. Ook het voorstel om nog drie andere directieleden te vervangen haalde het niet. Voor de rest hield de altijd nogal opvliegende Musk zich bij deze gelegenheid redelijk rustig.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Tesla Model 3 nu op schema - Automobielmanagement.nl

Tesla Model 3 nu op schema

Tesla produceert momenteel 500 Model 3’s per dag ofwel 3.500 per week. Het eerder gestelde doel om er eind van deze maand 5.000 per week uit te draaien zal dan ook worden gehaald.

Dat heeft CEO Elon Musk gezegd tijdens de aandeelhoudersvergadering. De productie van het nieuwe model snel opvoeren is echter wel ‘een hel’ geweest, zowel voor Musk zelf als voor zijn personeel. "Dit waren de meest martelende en helse paar maanden die ik ooit heb meegemaakt. En ook voor heel veel andere mensen bij Tesla. Maar ik denk dat we er nu bijna zijn." Hij kondigde verder aan dat de goedkopere Model 3, waar de meeste 450.000 gegadigden op wachten, pas begin volgend jaar volop in productie komt. "Dat betekent dat ze dus nog wat langer moeten wachten.”

De vergadering verwierp verder voorstellen om Musk te vervangen als bestuursvoorzitter en alleen nog CEO te laten zijn. Ook het voorstel om nog drie andere directieleden te vervangen haalde het niet. Voor de rest hield de altijd nogal opvliegende Musk zich bij deze gelegenheid redelijk rustig.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding