Diesel blijft echter ook bij de Britten duidelijk in het verdomhoekje want met 62.260 exemplaren werd er bijna een kwart minder diesels verkocht dan een jaar geleden. Het aandeel diesel is daarmee gezakt van 43,6 procent in mei 2017 naar net 32 procent nu. Elektrische, hybride en plug-in auto’s doen het wel redelijk goed bij de Britten met een marktaandeel van 5,8 procent nu vergeleken met 4,4 procent vorig jaar.

Directeur Mike Hawes van de SMMT noemt de hogere verkopen ‘een bemoedigend teken’. "Het lijkt er op dat de markt naar een meer normaal tempo gaat. Om die trend vast te houden, moeten we echter wel een duidelijk politiek beleid hebben dat consumenten en bedrijven het vertrouwen geeft dat ze precies de auto kunnen kopen die bij hun behoeften past."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding