In totaal werden er in de afgelopen maand in China 2,29 miljoen nieuwe personenauto’s verkocht. Daarvan rijden er nog altijd niet meer dan 102.000 op elektra of andere alternatieve brandstoffen, wat wel ruim dubbel zo veel was als in mei 2017.

Begin dit jaar leek de automarkt in China weer weg te zakken. In februari kwamen de autoverkopen ruim elf procent lager uit dan in dezelfde maand in 2017. Maar in maart deed zich een ommekeer voor met een plus van 11,5 procent gevolgd door 4,7 procent groei in april en weer 9,6 procent er bij in de afgelopen maand. De Chinese associatie voor autofabrikanten CAAM mikt voor heel 2018 nog steeds op een groei van drie procent maar dat zou nu hoger uit kunnen komen. Ook in 2017 werd rond de drie procent groei gerealiseerd, na de scherpe daling met bijna veertien procent in 2016.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding