Ford koopt oude treinstation van Detroit

Ford heeft nu ook het oude stationsgebouw van Detroit gekocht. Het uit 1913 stammende gebouw van achttien verdiepingen staat al sinds 1988 leeg maar Ford gaat het nu volledig renoveren en ombouwen om er haar ‘advanced automotive technology’ campus in onder te brengen.

De grote lobby blijft dan wel openbaar toegankelijk, heeft Ford toegezegd. De verdere plannen voor het monumentale maar sterk vervallen gebouw worden volgende week onthuld. De uit Detroit afkomstige autofabrikant kocht eerder dit jaar al The Factory, een groot industrieel pand elders in Corktown waar een onderzoekscentrum voor de ontwikkeling van elektrische en zelfrijdende auto’s komt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Ford koopt oude treinstation van Detroit - Automobielmanagement.nl

Ford koopt oude treinstation van Detroit

Ford heeft nu ook het oude stationsgebouw van Detroit gekocht. Het uit 1913 stammende gebouw van achttien verdiepingen staat al sinds 1988 leeg maar Ford gaat het nu volledig renoveren en ombouwen om er haar ‘advanced automotive technology’ campus in onder te brengen.

De grote lobby blijft dan wel openbaar toegankelijk, heeft Ford toegezegd. De verdere plannen voor het monumentale maar sterk vervallen gebouw worden volgende week onthuld. De uit Detroit afkomstige autofabrikant kocht eerder dit jaar al The Factory, een groot industrieel pand elders in Corktown waar een onderzoekscentrum voor de ontwikkeling van elektrische en zelfrijdende auto’s komt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding