Ook Mercedes-rijder mag ‘versjoemelde’ auto teruggeven

Naast bezitters van een Volkswagen mogen nu ook berijders van een Mercedes-Benz diesel met sjoemelsoftware die auto in Duitsland aan de dealer teruggeven tegen de aankoopprijs minus een gebruiksvergoeding.

Een rechter in Berlijn heeft, net als bij eerdere zaken tegen VW, een koopovereenkomst voor een Mercedes-Benz nietig verklaard omdat er in de auto’s illegale afschakelapparatuur, oftewel sjoemelsoftware, geïnstalleerd was.

De uitspraak komt in dezelfde week dat minister van verkeer Andres Scheuer Daimler heeft gelast om 774.000 Mercedessen terug te roepen naar de dealer om die illegale software er uit te halen. Daimler heeft inmiddels in Duitsland zelf de eerste Mercedes-rijders daarover aangeschreven. Het dieselschandaal, dat eind 2015 voor het eerst bij Volkswagen bekend werd en dat sindsdien binnen de VW-stal is uitgebreid naar Audi en Porsche, heeft sinds halverwege vorig jaar ook Mercedes-Benz en daarmee moederconcern Daimler in haar greep.

Ook Mercedes-rijder mag ‘versjoemelde’ auto teruggeven - Automobielmanagement.nl

Ook Mercedes-rijder mag ‘versjoemelde’ auto teruggeven

Naast bezitters van een Volkswagen mogen nu ook berijders van een Mercedes-Benz diesel met sjoemelsoftware die auto in Duitsland aan de dealer teruggeven tegen de aankoopprijs minus een gebruiksvergoeding.

Een rechter in Berlijn heeft, net als bij eerdere zaken tegen VW, een koopovereenkomst voor een Mercedes-Benz nietig verklaard omdat er in de auto’s illegale afschakelapparatuur, oftewel sjoemelsoftware, geïnstalleerd was.

De uitspraak komt in dezelfde week dat minister van verkeer Andres Scheuer Daimler heeft gelast om 774.000 Mercedessen terug te roepen naar de dealer om die illegale software er uit te halen. Daimler heeft inmiddels in Duitsland zelf de eerste Mercedes-rijders daarover aangeschreven. Het dieselschandaal, dat eind 2015 voor het eerst bij Volkswagen bekend werd en dat sindsdien binnen de VW-stal is uitgebreid naar Audi en Porsche, heeft sinds halverwege vorig jaar ook Mercedes-Benz en daarmee moederconcern Daimler in haar greep.