Toyota, dat vorig jaar al een bescheiden belang in Grab nam, krijgt ook het recht één lid van de Raad van Bestuur en een plaatsvervangend CEO van Grab te benoemen. Beide bedrijven gaan technologische kennis delen, zowel op het gebied van rit-delen als software die voorspelt waarin een auto voor een onderhoudsbeurt naar de garage moet.

Grab wil de nieuwe middelen, ook van andere partners, vooral gebruiken om haar diensten op het gebied van thuisbezorging en mobiele betalingen verder uit te bouwen. "Ik ben erg verheugd dat we onze samenwerking, met gebruik van Toyota’s connected technologie, kunnen versterken," zegt Shigeki Tomoyama, vice-president van het autobedrijf.

Grab is op basis van de financiële details rond de participatie van Toyota inmiddels meer dan tien miljard dollar waard. Het bedrijf was tot voor kort de grootste concurrent van Uber in Azië maar nam in maart juist de activiteiten van die concurrent in acht landen in Zuid-Oost Azië over.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding