Audi-topman Stadler gearresteerd wegens betrokkenheid dieselfraude

Audi-topman Rupert Stadler is door de Duitse politie gearresteerd wegens zijn betrokkenheid bij het dieselschandaal.

Hij is voor verhoor opgesloten in een politiebureau, aldus de officier van justitie in München. Stadler is aangehouden wegens ‘bedrog en het afleggen van valse verklaringen’, aldus de officier. Er bestond vrees dat er bewijsmateriaal ‘verduisterd’ zou worden. De berichten zijn door een woordvoerder van moederconcern Volkswagen Groep bevestigd. Op de websites van de groep of van Audi was vanochtend echter geen enkele mededeling te vinden.

Vorige week werd Stadler al officieel in staat van beschuldiging gesteld. Ook deed de Duitse justitie invallen in de woning van Stadler en een niet nader genoemde andere Audi-bestuurder om naar bewijsmateriaal voor hun rol bij dieselgate te zoeken. Justitie verdenkt Stadler met name van bedrog door willens en wetens auto’s te verkopen waarin sjoemelsoftware was geïnstalleerd. Volkswagen blijft er op hameren dat een vermoeden van onschuld blijft gelden totdat anders is bewezen.

Stadler wordt zolang vervangen door de Nederlander Bram Schot

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Audi-topman Stadler gearresteerd wegens betrokkenheid dieselfraude - Automobielmanagement.nl

Audi-topman Stadler gearresteerd wegens betrokkenheid dieselfraude

Audi-topman Rupert Stadler is door de Duitse politie gearresteerd wegens zijn betrokkenheid bij het dieselschandaal.

Hij is voor verhoor opgesloten in een politiebureau, aldus de officier van justitie in München. Stadler is aangehouden wegens ‘bedrog en het afleggen van valse verklaringen’, aldus de officier. Er bestond vrees dat er bewijsmateriaal ‘verduisterd’ zou worden. De berichten zijn door een woordvoerder van moederconcern Volkswagen Groep bevestigd. Op de websites van de groep of van Audi was vanochtend echter geen enkele mededeling te vinden.

Vorige week werd Stadler al officieel in staat van beschuldiging gesteld. Ook deed de Duitse justitie invallen in de woning van Stadler en een niet nader genoemde andere Audi-bestuurder om naar bewijsmateriaal voor hun rol bij dieselgate te zoeken. Justitie verdenkt Stadler met name van bedrog door willens en wetens auto’s te verkopen waarin sjoemelsoftware was geïnstalleerd. Volkswagen blijft er op hameren dat een vermoeden van onschuld blijft gelden totdat anders is bewezen.

Stadler wordt zolang vervangen door de Nederlander Bram Schot

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding