Musk koopt er aandelen Tesla bij

Elon Musk heeft vorige week in twee dagen tijd voor 25 miljoen dollar 72.500 aandelen van zijn eigen Tesla gekocht.

Een maand geleden stopte Musk al 10 miljoen dollar extra in zijn autobedrijf. De nieuwe aandelen zijn nog altijd een druppel op een gloeiende plaat want Musk bezit volgens de laatste stand 33.737.921 aandelen in zijn bedrijf. Dat pakket is op de beurs tegen de huidige koers een slordige 11,5 miljard dollar waard.

Die waarde kan nog aanzienlijk toenemen als Musk zelf zijn belofte weet waar te maken dat Tesla later dit jaar ‘een operationele winst weet te realiseren’. Ook zal hij eindelijk eens de voorspelde productiecijfers voor Model 3 moeten halen. Wel zal de grote ontslaggolf, waarbij ruim negen procent van alle huidige werknemers de laan uitvliegen, in ieder geval tot forse kostenbesparingen kunnen leiden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Musk koopt er aandelen Tesla bij - Automobielmanagement.nl

Musk koopt er aandelen Tesla bij

Elon Musk heeft vorige week in twee dagen tijd voor 25 miljoen dollar 72.500 aandelen van zijn eigen Tesla gekocht.

Een maand geleden stopte Musk al 10 miljoen dollar extra in zijn autobedrijf. De nieuwe aandelen zijn nog altijd een druppel op een gloeiende plaat want Musk bezit volgens de laatste stand 33.737.921 aandelen in zijn bedrijf. Dat pakket is op de beurs tegen de huidige koers een slordige 11,5 miljard dollar waard.

Die waarde kan nog aanzienlijk toenemen als Musk zelf zijn belofte weet waar te maken dat Tesla later dit jaar ‘een operationele winst weet te realiseren’. Ook zal hij eindelijk eens de voorspelde productiecijfers voor Model 3 moeten halen. Wel zal de grote ontslaggolf, waarbij ruim negen procent van alle huidige werknemers de laan uitvliegen, in ieder geval tot forse kostenbesparingen kunnen leiden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding