In de grote fabrieken in Flins wordt de capaciteit voor de Zoe verdubbeld naar 120.000 stuks per jaar. De Zoe was vorig jaar met 32.000 exemplaren opnieuw de meest verkochte elektrische auto in Europa. Daarnaast krijgt de fabriek in Flins ook een nieuw voertuigplatform toegewezen.

Verder wordt fors geïnvesteerd in een fabriek in Maubeuge om het aantal Kangoo’s verder op te voeren. Ook in Douai zullen binnenkort elektrische auto’s van de band rollen. Die zijn gebaseerd op een nieuw elektrisch platform dat ook door Nissan en Mitsubishi zal worden toegepast. Een vierde fabriek, die in Ruitz, gaat volgend jaar beginnen met de levering van versnellingsbakken voor elektrische auto’s terwijl de vestiging in Cléon vanaf 2021 een nieuwe generatie elektrische motoren moet gaan bouwen. "De versnelling van onze investeringen in Frankrijk voor elektrische voertuigen verbetert onze concurrentiekracht en de aantrekkingskracht van onze Franse fabrieken," denkt topman Carlos Ghosn.