Ghosn’s salaris weer kantje-boord

Een flink deel van de aandeelhouders van Renault vindt nog altijd dat CEO Carlos Ghosn te veel verdient.

Ghosn’s salaris weer kantje-boord

Het voorstel om hem over 2017 7,4 miljoen euro aan salaris toe te kennen haalde het tijdens de algemene vergadering met 56 procent voor- maar ook 43 procent tegenstemmers, ondanks het feit dat het bedrag al 30 procent lager was dan een jaar eerder. Ghosn ving overigens in 2017 ook nog 9,2 miljoen als CEO van Nissan, een post die hij in de loop van dat jaar heeft opgegeven.

Een bekende adviseur van institutionele investeerders, Proxinvest, had aangeraden tegen het salarisvoorstel te stemmen omdat de bonussen nog altijd te hoog zouden zijn en ook de verdiensten van Nissan niet duidelijk waren uitgelegd. Desalniettemin was er geen herhaling van de situatie van vorig jaar toen het beloningsvoorstel weliswaar werd weggestemd maar de commissarissen Ghosn toch het geplande bedrag toekenden. De aandeelhouders stemden overigens wel met een veel grotere meerderheid in met de herbenoeming van de inmiddels 64-jarige Braziliaan tot CEO van Renault voor nog eens vier jaar.

Ghosn’s salaris weer kantje-boord - Automobielmanagement.nl

Ghosn’s salaris weer kantje-boord

Een flink deel van de aandeelhouders van Renault vindt nog altijd dat CEO Carlos Ghosn te veel verdient.

Ghosn’s salaris weer kantje-boord

Het voorstel om hem over 2017 7,4 miljoen euro aan salaris toe te kennen haalde het tijdens de algemene vergadering met 56 procent voor- maar ook 43 procent tegenstemmers, ondanks het feit dat het bedrag al 30 procent lager was dan een jaar eerder. Ghosn ving overigens in 2017 ook nog 9,2 miljoen als CEO van Nissan, een post die hij in de loop van dat jaar heeft opgegeven.

Een bekende adviseur van institutionele investeerders, Proxinvest, had aangeraden tegen het salarisvoorstel te stemmen omdat de bonussen nog altijd te hoog zouden zijn en ook de verdiensten van Nissan niet duidelijk waren uitgelegd. Desalniettemin was er geen herhaling van de situatie van vorig jaar toen het beloningsvoorstel weliswaar werd weggestemd maar de commissarissen Ghosn toch het geplande bedrag toekenden. De aandeelhouders stemden overigens wel met een veel grotere meerderheid in met de herbenoeming van de inmiddels 64-jarige Braziliaan tot CEO van Renault voor nog eens vier jaar.