Harley-Davidson wordt stuk duurder

Harley-Davidsons dreigen op de Europese markt 25% duurder te worden.

Harley-Davidson wordt stuk duurder

Dat komt omdat de Europese Commissie motoren heeft opgenomen op de lange lijst van Amerikaanse producten waarop een invoerheffing komt als tegenmaatregel tegen de door president Donald Trump verordonneerde heffing op staal en ijzer uit de EU. De heffing op uit de VS ingevoerde motorfietsen moet vrijdag 22 juni al ingaan, heeft Brussel laten weten.

Inmiddels heeft de Duitse autowereld bij monde van het Verband der Automobilindustrie een plan op tafel gelegd om van beide kanten, dus zowel Europa als de VS, de bestaande heffingen op de invoer van personenauto’s te laten varen. Het plan is overhandigd aan de Amerikaanse ambassadeur in Berlijn die heeft beloofd het naar Washington door te zullen sturen. "De Duitse auto-industrie draagt met omvangrijke investeringen bij aan de welvaart in de VS. Daarbij produceren fabrikanten en toeleveranciers niet alleen voor de Amerikaanse markt maar exporteren ze ook vanuit de VS naar talrijke andere landen. Daarnaast zijn open markten van grote betekenis voor het engagement van de Duitse auto-industrie in de VS," aldus een verklaring van de VDA die stelt voortdurend met de Amerikaanse ambassade in dialoog te zijn.

Harley-Davidson wordt stuk duurder - Automobielmanagement.nl

Harley-Davidson wordt stuk duurder

Harley-Davidsons dreigen op de Europese markt 25% duurder te worden.

Harley-Davidson wordt stuk duurder

Dat komt omdat de Europese Commissie motoren heeft opgenomen op de lange lijst van Amerikaanse producten waarop een invoerheffing komt als tegenmaatregel tegen de door president Donald Trump verordonneerde heffing op staal en ijzer uit de EU. De heffing op uit de VS ingevoerde motorfietsen moet vrijdag 22 juni al ingaan, heeft Brussel laten weten.

Inmiddels heeft de Duitse autowereld bij monde van het Verband der Automobilindustrie een plan op tafel gelegd om van beide kanten, dus zowel Europa als de VS, de bestaande heffingen op de invoer van personenauto’s te laten varen. Het plan is overhandigd aan de Amerikaanse ambassadeur in Berlijn die heeft beloofd het naar Washington door te zullen sturen. "De Duitse auto-industrie draagt met omvangrijke investeringen bij aan de welvaart in de VS. Daarbij produceren fabrikanten en toeleveranciers niet alleen voor de Amerikaanse markt maar exporteren ze ook vanuit de VS naar talrijke andere landen. Daarnaast zijn open markten van grote betekenis voor het engagement van de Duitse auto-industrie in de VS," aldus een verklaring van de VDA die stelt voortdurend met de Amerikaanse ambassade in dialoog te zijn.