Dat gebeurt in het kader van de verdere herstructurering van de interne organisatie van het concern. "We verdelen de verantwoordelijkheid over verschillende schouders. Dat betekent dat we op een veel meer gedecentraliseerde manier beslissingen kunnen nemen en de Raad van Bestuur zich kan concentreren op de strategische onderwerpen," zegt CEO dr Herbert Diess.

In de nieuwe structuur wordt Volkswagen (het ‘merk’) verantwoordelijk voor Noord- en Zuid-Amerika en Sub-Sahara Afrika. Noord-Afrika valt onder SEAT, Rusland en India gaan naar Skoda en Audi gaat het Midden-Oosten en Azië/Pacific behalve China coördineren. China blijft rechtstreeks onder de VW Groep vallen. De betrokken merken moeten ook specifieke modellen voor de hen toegewezen regio’s gaan ontwikkelen. In de verklaring zegt de Volkswagen Groep niets over Europa, wat doet vermoeden dat de merken daar ieder afzonderlijk actief blijven onder supervisie van de Groep.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding