Trump woedend op Harley-Davidson

De Amerikaanse president Donald Trump vindt dat motorenfabrikant Harley-Davidson ‘de witte vlag hijst’ door de productie van motoren voor de Europese markt te verschuiven naar fabrieken buiten de VS. Op die manier kan Harley de heffing van 205 die de EU op Amerikaanse motoren heeft gelegd omzeilen.

Trump schrapt Californische uitstooteisen

Maar Trump, die de handelsoorlog in eerste instantie op gang heeft gebracht, is woedend over die ‘capitulatie’. Hij dreigt de motorenfabrikant daarom een belastingrekening te sturen ‘die zo hoog is als je nog nooit hebt meegemaakt’.

"Een Harley-Davidson mag nooit in een ander land worden gebouwd. NOOIT. Hun werknemers en hun klanten zijn al erg kwaad op ze. Als ze verhuizen, dan is dat het begin van het einde. Ze hebben zich over gegeven, dan moeten ze ophouden", tweette Trump. De president wuift daarmee wel smeekbeden van de werknemers van Harley om in te binden teneinde hun – Amerikaanse – banen te redden weg.

Trump woedend op Harley-Davidson - Automobielmanagement.nl

Trump woedend op Harley-Davidson

De Amerikaanse president Donald Trump vindt dat motorenfabrikant Harley-Davidson ‘de witte vlag hijst’ door de productie van motoren voor de Europese markt te verschuiven naar fabrieken buiten de VS. Op die manier kan Harley de heffing van 205 die de EU op Amerikaanse motoren heeft gelegd omzeilen.

Trump schrapt Californische uitstooteisen

Maar Trump, die de handelsoorlog in eerste instantie op gang heeft gebracht, is woedend over die ‘capitulatie’. Hij dreigt de motorenfabrikant daarom een belastingrekening te sturen ‘die zo hoog is als je nog nooit hebt meegemaakt’.

"Een Harley-Davidson mag nooit in een ander land worden gebouwd. NOOIT. Hun werknemers en hun klanten zijn al erg kwaad op ze. Als ze verhuizen, dan is dat het begin van het einde. Ze hebben zich over gegeven, dan moeten ze ophouden", tweette Trump. De president wuift daarmee wel smeekbeden van de werknemers van Harley om in te binden teneinde hun – Amerikaanse – banen te redden weg.