"Zulke evenementen worden maanden zo niet jaren van tevoren gepland. Dat op zo korte termijn veranderen is ongebruikelijk. Schot wil kennelijk de aandacht wat afleiden van het feit dat voormalig CEO Rupert Stadler nog steeds in de cel zit maar hij wil ook laten zien wat hij zelf voor leider is door Elon Musk op zijn thuisbasis aan te vallen," schrijft het Duitse Handelsblatt. "Schot wil duidelijk snel zijn stempel op het luxe merk van Volkswagen drukken. Nu Tesla wordt geteisterd door productieproblemen en mensen gaat ontslaan acht hij kennelijk de tijd rijp om toe te slaan en de koppositie voor Audi terug te veroveren."

Het uitstel van de lancering betekent weliswaar dat Daimler zijn EQ eerder kan presenteren maar Audi is op haar beurt weer veel sneller met de productie en kan de e-tron dit jaar al op straat brengen. "De Nederlander wordt niet gezien als permanente opvolger van Stadler maar hij heeft duidelijk zijn eigen ambities en is vast van plan om zijn sporen na te laten."