Oliereus BP koopt laadbedrijf Chargemaster

Oliegigant BP heeft de Britse exploitant van laadpunten Chargemaster overgenomen. BP heeft naar verluidt 150 miljoen euro voor de overname neergeteld.

Oliereus BP koopt laadbedrijf Chargemaster

Chargemaster is met ruim 6.500 laadpunten de grootste ‘leverancier’ van oplaadmogelijkheden voor elektrische auto’s in Groot-Brittannië. Na de overname zal Chargemaster in hoog tempo snelle laadpunten gaan installeren bij de 1.200 BP tankstations in het land. "Hiermee worden we een toonaangevende leverancier van energie aan schone voertuigen in ons land. Het is duidelijk dat Groot-Brittannië en de rest van de wereld de beschikbaarheid van ultra-fast laadmogelijkheden snel zal moeten opvoeren," zegt Tufan Erginbilgic die de zogenaamde downstream-activiteiten bij BP leidt.

Op dit moment rijden er rond de 140.000 elektrische voertuigen op de Britse wegen, maar dat zijn in de meeste gevallen plug in hybride auto’s. BP gaat er van uit dat het er rond 2040 zeker 12 miljoen zullen zijn.

Oliereus BP koopt laadbedrijf Chargemaster - Automobielmanagement.nl

Oliereus BP koopt laadbedrijf Chargemaster

Oliegigant BP heeft de Britse exploitant van laadpunten Chargemaster overgenomen. BP heeft naar verluidt 150 miljoen euro voor de overname neergeteld.

Oliereus BP koopt laadbedrijf Chargemaster

Chargemaster is met ruim 6.500 laadpunten de grootste ‘leverancier’ van oplaadmogelijkheden voor elektrische auto’s in Groot-Brittannië. Na de overname zal Chargemaster in hoog tempo snelle laadpunten gaan installeren bij de 1.200 BP tankstations in het land. "Hiermee worden we een toonaangevende leverancier van energie aan schone voertuigen in ons land. Het is duidelijk dat Groot-Brittannië en de rest van de wereld de beschikbaarheid van ultra-fast laadmogelijkheden snel zal moeten opvoeren," zegt Tufan Erginbilgic die de zogenaamde downstream-activiteiten bij BP leidt.

Op dit moment rijden er rond de 140.000 elektrische voertuigen op de Britse wegen, maar dat zijn in de meeste gevallen plug in hybride auto’s. BP gaat er van uit dat het er rond 2040 zeker 12 miljoen zullen zijn.